Skip to content

Propojení mobilní aplikace s ActiveCampaign - Case study Techambition

kuba-kulaty“Zpočátku jsem poptal Performatio, aby vyřešili můj problém se složitou segmentací kontaktů v našem předchozím emailovém nástroji. Po představení automatizovaných scénářů a možností posílání zpráv do aplikace v kombinaci s CRM funkcemi se nám ale v Techambition otevřeli úplně nové možnosti a společně vymýšlíme způsoby komunikace, které bychom sami nastavit a vytvořit nedokázali.” 

Jakub Stránský – CEO Techambition

 

Marketingová automatizace s návazností na aplikaci pro učitele. Využití zákaznického chování pro personalizaci a časování komunikace.

Problém

S Jakubem a projektem Techambition jsme se setkali v xPortu na VŠE, když nás Jakub poprosil, jestli bychom se nepodívali na jeho email marketing. Původně realizoval emailové rozesílky z nástroje, který neumožňoval pokročilou segmentaci a tak musela segmentace vždy probíhat zdlouhavě mimo nástroj a následně se tvořilo nepřeberné množství štítků.

Dále Techambition provádělo rozesílky bez jakékoliv grafické úpravy a s email marketingem se pracovalo bez dalších automatizací nebo návaznosti na zákaznické chování.

Emailing sloužil výhradně pro rozesílání novinek bez hlubší návaznosti na obchodní a marketingové procesy.

 
 

Řešení

Po úvodní schůzce jsme s klientem během 1 týdne implementovali ActiveCampaign a připravili se na prvotní rozesílky a počáteční warm-up.

Během prvního měsíce jsme pak společně s IT klienta ladili integraci ActiveCampaign s aplikací Techambition a tvorbu custom eventů. Uvnitř nástroje jsme mimo jiné nastavili CRM modul tak, aby pracovníci Techambition mohli využívat nástroj jako CRM a v případě identifikace “Hot leadu” zavolat do školy konkrétnímu kontaktu.

auto--clanek-3


Nakonec jsme propojili aplikaci a ActiveCampaign na takové úrovní, že díky custom eventům můžeme segmentovat zákazníky a dále reagovat na jejich chování. Například pokud učitelé nevyužívají určitou část aplikace, můžeme jim to chytře připomenout zprávou přímo v aplikaci nebo pozvánkou na webinář o těchto funkcích do emailu.

Dále jsme se společně zaměřili na promování webinářů a workshopů, které Techambition pořádá. Zde jsme využívali několik verzí landing pages s registračním formulářem přímo zapojeným na další automatizace a remindery. Vše jsme opět zvládli velmi rychle v rámci jednoho týdne, za což jsme vděční klientovi, ale i celému týmu, který se na projektech podílel.

 
 

Benefity projektu

  • CRM modul pro vytěžování hot leadů

  • Landing pages s formulářem pro registraci na workshopy

  • Automatizované scénáře reagující na chování učitelů v aplikaci

  • Omnichannel automatizace se zapojením “Sitemessages

  • Marketing automation nástroj integrovaný do aplikace